Handleiding voor de cannabisplant

In Nederland mag je als particulier maximaal 5 wietplanten in je bezit hebben. Maar dan moet je wel aan een paar voorwaarden voldoen. Je wiet mag bijvoorbeeld geen overlast veroorzaken doordat het sterk ruikt en je moet ouder dan 18 zijn. De belangrijkste voorwaarde: je mag geen lamp gebruiken om je planten sneller te laten groeien. En dat betekent dat je je planten buiten zult moeten neerzetten. Maar hoe doe je dat nou, buiten wiet kweken? 5 dingen waarmee je rekening moet houden bij het buitenkweken.

1.     Het moment van kweken

Je kunt je wietzaadjes het best planten wanneer er geen kans meer op vorst. Meestal is dat rond begin mei. Jonge wietplanten kunnen namelijk absoluut niet tegen nachtvorst. Dit kan je plan fataal worden, en dat zou natuurlijk zonde zijn.

2.     Voldoende zonlicht

Kies een plek in je tuin waar de hele dag zon staat. Of in ieder geval zo min mogelijk schaduw. Een wietplant heeft veel licht nodig om te groeien, en dat lukt niet goed in een schaduwrijke omgeving. Daarom worden bij grootschalige kwekerijen altijd veel lampen gebruikt: deze bootsen natuurlijk zonlicht na.

Zorg dat je plant minimaal 5 zonuren per dag krijgt.

3.     Niet teveel water

Zorg dat de plek waar je je zaden plant niet te vochtig is. Dat is funest voor de planten. Zet ze bijvoorbeeld in een klein kasje, en voed de planten handmatig met regenwater. Leidingwater heeft over het algemeen een te hoge PH-waarde.

Bij een pot van 14 liter moet de plant anderhalve liter water per dag

4.     In een pot of in de volle grond?

Dat ligt eraan wat je wilt bereiken. Een plant in een pot is gemakkelijk te verplaatsen, zodat hij altijd in de volle zon staat. Wel heb je er relatief veel werk aan, omdat je ze handmatig moet bewateren. In tegenstelling tot planten in volle grond. Deze moet je wel genoeg voeden, maar je doet er goed aan de wietplant in een bestaande moestuin te plaatsen, want deze grond bevat van nature meer voedingsstoffen. En het grootste voordeel ten opzichte van een plant in pot: hij kan wel 3 meter hoog worden! In een pot blijft de plant vaak kleiner.

In de grond kan een plant wel drie meter hoog worden.

5.     Geschikte grond

Zoals hierboven ook al gezegd: als je je plant in de volle grond zet doe je er goed aan hem te plaatsen in een bestaande moestuin. Of op een plek waar al veel andere planten en onkruid (zoals brandnetels) groeien. Deze zorgen namelijk voor een goede PH-waarde in de grond. Als je je plant liever in een pot zet kan je het best kiezen voor stekgrond of speciale grond met voedingselement, verkrijgbaar bij growshops.

Erg veel dingen dus waar je bij het planten van je zaden rekening mee moet houden. Maar daarna is het nadenken klaar, want als je plant goed staat heb je er weinig omkijken naar.
Hieronder een voorbeeld van buiten wiet.

Tags: , ,